søndag den 20. juli 2008

Personlighedens job?

Det kan være en god ide at tænke over dine valg udi kunsten at have et arbejdsliv. Personligheds - type - genren og personligheds - spaltning. -Tanke - Tips.


Er den satans´ personlighed ubrugelig eller i udu! -Artikel.


Indadvendt og udadvendt personligheds - type - genren..
Du kan vise udadtil til omgivelserne, at du er en indadvendt personlighed eller du kan vise at du er en udadvendt personlighed. Din personlighed er de karaktertræk der er dominerende og mest fremherskende hos dig selv. Det må være sandheden, at en indadvendt personlighed og en udadvendt personlighed ofte ikke kan bestride for eksempel de samme jobfunktioner og samtidig trives i dem. Det behøver ikke at være sådan at du er usocial fordi du er indadvendt. Der er skam udadvendte mennesker der er for sociale og nærmest virker lidt irriterende på andre mennesker, idet de føler at de bliver forstyrret i deres sjælefred af al det forstyrrende snakkeri ustandselig fra en alt for social personlighed.

Det kan derfor være en god idet at du skal tænke over dine valg ud-i kunsten at have et arbejdsliv. Er det godt for en udadvendt at "jobbe" alene på en arbejdsplads, hvor hun ikke kan snakke med nogen mennesker overhovedet? Er det godt for en udadvendt at arkivere hele dagen lang, at være landmand, have ensformigt gentaget arbejde, altså sidde og "tygge drøv" på den samme frimærke-plads dagen lang. Eller være observatør på et observatorium og kigge i spejlkikkert hele dagen lang? Eller for den sags skyld at sidde med en linsekikkert og kigge på sygdomsvæv eller kigge efter bakterier og samonella hele dagen? Nogle af disse jobfunktioner kræver en hel del opmærksomhed, akkuratesse, tavshed og stilhed så det "basker" ud-i kedsommelighedens verden for en udadvendt personlighed. Man kan sige at det er en slags "yt" verden, hvor man er udenfor personlighedens scene.

Er det godt for en indadvendt personlighed at "jobbe" sammen med for mange mennesker på en arbejdsplads, hvor hun ikke kan få et stille minut for sig selv på noget tidspunkt på dagen, fordi der foregår forstyrrende ting og sager hen over hendes hovede hele tiden, snakken, grinen, lyde, og mange andre ting? Er det godt for en indadvendt at skal lave for mange ting ad gangen, samtidig med at skulle høre på lyde, grinen og snakken hele dagen lang eller være ekspedient i en kundeinformation eller være social og sundhedshjælper, eller være kok, telefonsælger, præst, dørmand eller udsmider?

Nogle af disse jobfunktioner kræver en hel del "at være på" opmærksomhed, lidt ustruktureret, idet der sker noget "hvad som helst" hele tiden. Der er uro og foregår noget udefrakommende hele dagen lang. Man kan sige at det er en slags "in" verden ud-i kunsten at "lad os få noget til at ske" verden så det basker, hvor man er på scenen ufriviligt hele dagen lang.

Indadvendt og udadvendt personligheds - spaltning..
Der er selvfølgelig også menneskene et sted imellem indadvendte og udadvendte personligheder, og det må være rigtig dejligt, at være disse personer. Men er sandheden nu rigtig om de er midt imellem det ene og det andet. Kan mennesket være både udadvendt og indadvendt på samme tid? Her mener jeg, kan man både have et anfald af rengøringsvanvid og dovenhed på samme tid? Eller gå i kirke og til begravelse på samme tid og samtidig vise både glæde og sorg ved begivenhederne.

Folk må da for pokker vælge den dominerende tankeeffekt og vi kan jo alle sammen blive "hylet ud af" den. Personligt tror jeg ikke på at vi kan være både det ene og det andet udadtil, som vi viser omverdenen.

Der er en del af vores personlighed der er dominerende og hvis vi viser den forkerte side frem, vil den altid virke noget akavet overfor omverdenen. Det er derfor der er nogen personer der får øgenavne som for eksempel; rædsom person, han kan gå på vandet, hun har det hele i hovedet, han har det hele i underkroppen, han er alle svigermødres drøm, hun er en falsk person, "kold kæft" hvor er han klog???

Eller hvor arbejdssom kan en enkel person være; hun er en flittiglise, han er en handymand, hun er dygtig med sine hænder, hun er altid i gang, professoren, nørden. Så er der bjørnetjenester til folk, hvornår er nok, nok.

Lad ham sejle sin egen sø, hun kommer aldrig igang, kloge Børge, spørge Jørgen, den naive, psyko´en, sjuske Dorte, snakkemaskinen og løgneren. Listen kunne blive rigtig lang. Tænk selv på, om du kan erindre nogle flere akavede navne på særlige personer der udviser akavet indvendig og udvendig personlighed på samme tid.


Ingen kommentarer: