søndag den 2. november 2008

Farvepsykologi - Farvevalg generelt.

Farverne skal afgive signaler og gøre mennesker eller hjemmets omgivelser opmærksomme eller rædselsslagne.









Farver dirigerer vores stemninger. Vi ved hvordan mennesker der er klædt triste og grå eller har triste og grå hjem kan virke nedslående, mens vi opmuntres med at færdes med varme og harmoniske klædte mennesker og i harmoniske malede hjem.

Det er personen selv, der som regel bestemmer valget af farver på sit eget tøj eller farvesammensætningen af sit eget hjem. Det farvevalg de vælger kunne ligeså godt være en anden farve. For at personen eller hjemmet ikke bliver for ensformigt, bruger man i dag, at mennesker og hjem er anderledes, end i fortiden. Det giver en brydning, så der er opstået en forandring. Derfor undgår vi i dag, hvis vi vil, det ensformige og ofte triste farvevalg, vi har haft op gennem tiderne.








Du kan ikke gå logisk frem, når du vælger en farve til dit hjem eller dit tøj. Har du ikke logisk farvesans, vælger du jo farver alligevel. Men farvevalget må gerne harmonere med dig som person eller med dit hjem. Også selv om der ingen klare regler er for farvesammensætning. Det giver dog harmoni og et behageligt helhedsindtryk, hvis farver ligesom passer sammen indbyrdes og ikke ligefrem frastøder hinanden.

Farverne skal afgive signaler og gøre mennesker eller hjemmets omgivelser opmærksomme eller rædselsslagne. Du kan lege og manipulere med farve på og med næsten alt efter forgodtbefindende. Alt er legalt.









Ingen kommentarer: