onsdag den 12. november 2008

Pillemodeller og indpakninger.

1 gang ugentlig har mennesket en slags ritualer, hvor alle pillerne bliver fremtaget og ilagt en ugentlig æske med ruminddeling for ugens 7 ugenavne.
-

Billigste pris-princippet.
Piller og tabletter skal i dag udleveres efter billigste pris-princippet. Her er et eksempel fra et menneske, der den 28.10.08 skulle købe lægeordinerede ”hjertemagnyl” og apoteket udleverede ”hjerdyl”. Herved sparedes 2,70 kroner. Dette menneske skal også bruge metformin, glibenese og simvastatin, ud over sine hjertemagnyl.

Indpakningerne fås eksempelvis som:

  • Hylstre med pillerne indeni.
  • Eller i indpakninger med film over, så hver pille skal trykkes manuelt ud af hvert indpakningshul. Og det besværliggøres af at filmen virker som lim.

Pillernes form fås eksempelvis som:

  1. Runde
  2. Aflange
  3. Ovale
  4. hjerteformede
  5. Farvede
  6. Store
  7. Små
  8. Andre former og farver


Pillerne udleveres efter 2 modeller som:

  • Den skrevne recept anbefalet fra lægen
  • Eller den tilsvarende kopivare, som er den billigste og den apoteket udleverer.



Mennesket har test-prøvet, på et tidspunkt, i en overgangsperiode, at ringe til apoteket for at forhøre sig om prisforskelle. Prisforskellene har været meget små og spændt sig fra 2.70 kroner, 0,25 kroner og 0,00 kroner.

Selv når prisforskellen er 0,00 kroner, hvilket vil sige, at der slet ikke er en prisforskel overhovedet, udleverer apoteket kopivaren og ikke lægens recept-skrevne vare. Mennesket har spurgt apoteket omkring dette og forklaringerne har været alsidige og intetsigende, som, at apoteket har fulgt foreskrifterne, sådan blev det det bare lige den dag, det var hvad de havde på lager på det tidspunkt og andre intetsigende forklaringer, der ikke kan forståes af mennesket.

Mennesket synes, at det er besværligt, at trykke pillerne ud af indpaknings-filmen. Mennesket synes også, at det er meget forvirrende med de forskelligartede pille-modeller og pille-nuacer fra gang til gang.

I forvejen skal mennesket have en slags styrings-plan for de mange daglige tablet-indtagelser. Det foregår ved, at 1 gang ugentlig har mennesket pille-ritualer, hvor alle pillerne bliver fremtaget og ilagt en ugentlig æske med ruminddeling for ugens 7 navne-dage.

Og derefter, hver dag i løbet af ugen, bliver pillerne dagligt lagt i en dags-æske med morgen – middag – aften navne.

På den måde er der en styrings-plan over det daglige og ugentlige pilleforbrug, således at mennesket ikke ”glemmer” om pillerne er indtaget og nedsvælget eller ej.


- Om mennesket er totalt forvirret. –Ja!



Ingen kommentarer: