lørdag den 4. oktober 2008

Mosters forret - Tunsalat i citronskaller.

En altid vellykket forret er Tunsalat i citronskaller. Vores alle sammens moster´s forret virker altid forfriskende til enhver fest eller som hverdagsspise.




MOSTERS FORRET -"TUNSALAT I CITRONSKALLER"(til 8 personer)

  • 2 dåser tun i olie - cirka 200 gram.
  • 4 store citroner.
  • 200 gram mayonaise.
  • 100 gram ymer.
  • 2 bundt dild.
  • 1 salat.
  • 1 stort glas dansk kaviar.
  • Salt, peber og karry.


Om formiddagen, eventuelt aftenen i forvejen, skæres citronerne over på tværs og kødet graves forsigtigt ud, så skallen ikke går i stykker. Kødet befries for hvide hinder og drypper af. Skallerne stilles til side, og saften plus halvdelen af citronkødet bruges til for eksempel juice.


Marinaden røres sammen af mayonaise, ymer og fint klippet dild, det smages til med kryderier og citronkødet og det finplukkede tunkød røres i. Stilles i køleskabet.


Et par timer før serveringen anrettes det. Strimlet grønt salat lægges i bunden af citronskallerne og tunsalaten fordeles ovenpå. En teskefuld kaviar lægges på som pynt, skallerne stilles igen i køleskab, til de skal på bordet.

Kan serveres med flütes eller kuvertbrød, men det er ikke nødvendigt.

Kan også serveres på isasiet med strimlet salat i bunden, uden brug af citronskallerne.



Ingen kommentarer: