lørdag den 1. november 2008

Sild, stegte & marineret.

Lækre bløde eller sprøde sild, som en rigtig oldemor kunne fremtrylle dem.


STEGTE SILD – 4 personer.

¾-1 kg ferske sild (4-8 fisk)
½ spsk. Salt

Til panering:

Rasp eller hvedemel eller rugmel

Til stegning:

2 spsk smør

Rens silden.
Tag rygbenet ud og drys lidt salt i bughulen.
Vend silden i mel eller rugmel eller rasp.

Opvarm en stegepande.
Brun smørret og læg sildene heri.
Ikke for mange ad gangen.

Steg dem langsomt – pænt brune på begge sider.



MARINEREDE SILD – 4 personer

8 – 10 stegte sild
3 dl. Eddike
1 dl. Sukker
½ tsk peber
3 løg dild efter behag

Bland peber og sukker og rør eddiken i.
Skær løgene i tynde skiver og klip dilden fint.
Hæld marinaden over de stegte sild.
Læg løg og dild ovenpå.


Marinade (koges) – bruges kun hvis du vil lave kogt marinade!

2 dl eddike
½ dl. Vand
2 laurbærblade
3-4 sennephkorn
2-4 spsk sukker
2-3 løg


Ingen kommentarer: