torsdag den 22. januar 2009

Feng Shui & indretning.

Ying eller yang-løsninger.
Den måde du placerer dine møbler på i hjemmet påvirker hjemmets Feng Shui. For store møbler kan bevirke, at chi-strømmen opløses. For små møbler i et stort rum kan føles ubehageligt. Et hjem eller hus kan have en mørk og tung stemning, eller en let og luftig atmosfære.

Værelser og rum mod nord virker kølige og har yin-karakter, hvilket kan afhjælpes med mere yang-løsninger. Værelser og rum mod syd virker varmere og har mere yang-karakter, hvilket kan afhjælpes med yin-løsninger. Stuer er yang-rum, der som modvægt kan tilføjes et anstrøg af yin, som for eksempel bløde sofapuder og frodige grønne planter.



Gunstig påvirkning af Feng Shui-chien.
Som hovedregel bør Feng Shui-farver vælges ud fra rolige farver-nuancer. Farver har en psykologisk effekt på mennesker.

Inden du påbegynder en Feng Shui ændring eller løsning, er det i henhold til teorien af største vigtighed at rod er bandlyst. Laver du en påvirkning og der er rod på påvirknings-stedet, mindskes effekten af løsningen mærkbart eller afhjælpningen får måske slet ingen effekt.

Prøv at hænge en krystal over det sted, hvor rodet samler sig og læg mærke til resultatet.

Et par eksempler på påvirkning af chi i gunstig retning:



  1. En indendør-kur kan være røde, gule og orange blomstrende planter, da deres yang-farver afbalancerer yin inde i hjemmet.
  2. En krystal der hænger i midten af et vindue, hjælper med at bringe chi ind i et værelse.

  3. En krystal, som hænger foran et fremskudt hjørne af skabet, reolen eller væggen, afværger ødelæggende chi.

  4. Skrå lofter eller synlige loftbjælker over senge, leder negativ chi mod den sovende person, og det kan afværges med bambusfløjter, der hænger opad på det skrånende loft eller loftbjælkerne.

Ingen kommentarer: